Stora Svenska golfare

 

Det finns ett stort antal stora golfare som kommer från Sverige. Här kan du läsa mer om två av de mest populära Svenska golfarna på en global nivå.

Andra Svenska storgolfare

Det finns en hel del andra golfare utöver de som finns med i denna artikeln. Du kan läsa mer om andra stora namn inom Svensk golf på Svenska Golfmuseets hemsida, det finns alltså en hel del storgolfare från lilla landet lagom.

Annika Sörenstam

Trots att hon gick i pension 2008 så var Annika Sörenstam en av de mest framgångsrika Svenska Golfarna genom tiderna. Och hon var säkerligen en av de bästa kvinnliga golfarna i världen. Hon började spela professionellt år 1992 och har vunnit ett flertal titlar från olika tourer världen över. Totalt så vann hon 93 titlar under sina 16 aktiva år som professionell golfare.

Henrik Stenson

Han började spela på en professionell nivå 1998 och är aktiv än idag. Han blev en av de mest framgångsrika Svenska golfspelarna genom tiderna då han vann 2016 Open Championship med en rekordpoäng på 264. Du kan fortfarande följa Stenson i de största golfturneringarna som spelas och visas på TV.