Vad man behöver för att golfa

 

Det finns en hel del utrustning tillgängligt när man golfar men man behöver egentligen inte många av dessa. Så vad är det egentligen som man behöver för att kunna golfa?

Klubbor

Du behöver en uppsättning golfklubbor i olika varianter för att kunna slå alla nödvändiga slag på bästa möjliga sätt. En driver, ett par stålklubbor, en chipper och en eller två putters är bra att ha i sin uppsättning.

En bag

En golfbag är en väska som du lägger din utrustning och dina klubbor i. Dyrare bagar kommer med olika funktioner men det viktigaste är som sagt att den kan hålla resten av din utrustning. Du kan läsa mer om golf bagar på Wikipedia för att se regler och bestämmelser.

Golfbollar

Golfbollar används för att överhuvudtaget kunna spela golf. Det rekommenderas att du har ett par olika bollar så att spelet inte påverkas om du skulle bli av med en eller två bollar.

Golfkläder

Det finns ett par golfklubbar som kräver att du klär dig på ett sätt som passar sig för golfspelande. Om så är fallet för den bana som du vill spela på så behöver du införskaffa korrekt klädsel. Detta är dock vanligare utomlands.