Vad är skillnaden mellan olika golfbollar

 

Många människor antar att en golfboll är en golfboll, och att det inte finns några skillnader mellan olika bollar utöver märket som finns på bollen. Men faktum är att det finns en hel del skillnader mellan olika bollar som inte syns. Det är nämligen bollens kärna som ändras för att ge bollen olika egenskaper. Så vilka sorters golfbollar finns det att välja bland och vilken bör du välja?

Solida bollar

Dessa är de bollar som är enklast och billigast att tillverka, vilket även gör att det är de billigaste bollarna för dig att köpa. Dessa är väldigt populära bland nybörjare i golf och används även flitigt av hobbygolfare som inte vill spendera några större summor på sina bollar. De består helt och hållet av surlyn. Du kan läsa mer om vad som gäller för golfbollar i denna artikel på Wikipedia.

2bits bollar

Detta är den boll som används av de allra flesta hobbygolfare då dessa bollar är hårdare, vilket i sin tur gör att bollen kan flyga längre sträckor innan den landar. Kärnan består vanligtvis av akrylat eller harts, som täcks av ett hårt lager av surlyn eller uretan. Dessa hårdare bollar kan vara svårare att kontrollera än de mjukare bollarna.

3bits bollar

Bollar med tre material är bland de dyraste bollarna som finns på marknaden. De kommer även i ett antal olika material och kan ha en flytande eller en solid kärna. Runt kärnan finns det vanligtvis ett lager av gummi och slutligen själva skalet bestående av surlyn eller uretan.

4bits bollar och högre

De dyraste bollarna i nuläget är bollar med fyra material där varje lager fyller en speciell funktion och till konstruktionen så liknar de bollarna med tre material. Det har även börjat komma bollar med fem material som är dyra men som ger bäst resultat.