Hur man spelar golf

 

Golf är en klassisk sport som har spelats under en längre tid. Detta betyder dock inte att golf är mindre populärt nu än tidigare. Faktum är att det finns ett enormt antal golfklubbar runt om i Sverige och även i resten av världen. Trots att det finns en generell uppfattning om att golf är tråkigt och endast är till för pensionärer så finns det gott om juniorspelare som fullkomligt älskar sporten. Så hur spelar man egentligen golf?

Målet med spelet

Målet när man spelar golf är att sänka bollen i alla 18 hål med så få slag som möjligt. Varje slag är nämligen värt en poäng och den som avslutar spelet med minst poäng vinner. Det kan låta enkelt men faktum är att det tar flera år att finslipa sitt golfande för att nå en hög nivå. Saker som klubbor, vilka bollar du använder och vilken teknik du har i din swing spelar alla otroligt stor roll.

När du har spelat ett antal omgångar med golf så får du ett snitt på hur många slag du behöver för att ta dig igenom en hel bana. Detta kallas för ditt handicap och är hur du kan jämföra din förmåga mot andra spelare på samma bana. Detta spelar dock större roll desto mer seriös du är med ditt golfande, om du endast spelar för skojs skull så kommer ditt handicap förmodligen inte att spela någon större roll om du inte jämför dig mot dina vänner.

Golf är populärt i väst

Golf är en väldigt populär sport i västvärlden. Till exempel i Europa och i USA så finns det gott om golfbanor att välja mellan som erbjuder unika spelupplevelser. Detta betyder dock inte att golf är lika populärt i alla delar av världen. I Kina så ogillas golf en hel del av det parti som i nuläget styr landet, du kan läsa mer om detta i denna artikeln på Aftonbladet så om du gillar att spela golf utomlands kan det vara en bra idé att se efter om det faktiskt finns banor innan du reser.

Men bara för att golf ogillas i Kina så betyder det inte att resten av Asien hatar det lika mycket. Det finns till exempel mängder av framgångsrika Japanska och Indiska golfare och det finns ett antal omtalade banor i dessa delar av världen.

Kalhaar Blues & Greens

Detta är namnet på en av de bästa golfbanorna i Indien, det finns dock en hel del vatten runt banorna vilket gör att det även är en av de svåraste banorna att ta sig igenom på få slag. Om du är intresserad av en förstklassig golfupplevelse utomlands så kan det alltså vara en bra idé att kolla upp denna bana lite närmare då det helt klart inte kommer att vara någonting som du glömmer i första taget.