Populära golfresemål

Om man spelar golf aktivt går sannolikt majoriteten (om inte all) ens fritid åt till att golfa. I jakten på att sänka ens handikapp (och för att det är roligt) vill man sannolikt också prova så många olika golfbanor som möjligt för att förbättra ens förmågor med olika utmaningar än de man är van vid på sin hemmabana. Det finns inget bättre sätt att verkligen få fördjupa sig i nya golfupplevelser än att åka på en golfresa. Ofta går dessa resor till soliga och varma resmål, vilket gör att man också kan få en snygg solbränna när man vandrar runt på greenen.

Ett mycket populärt sådant soligt resmål är till exempel Spanien, som erbjuder flera olika möjligheter för golfare. Det är framförallt solkusten, Costa del Sol, som lockar, med flera fina golfbanor, sol året runt och allt annat som Spanien kan erbjuda turister, som god mat, strandliv och nöjesliv. En av golfarnas favoriter bland solkustens golfbanor är Antalaya, som har funnits sedan 1966. Banan ligger mellan två turistorter, Marbella och Estepona, och har två banor, Old Course och New Course, med olika svårighetsgrad. Det gör att alla golfare kan känna sig hemma på banan, oavsett vilken spelnivå de har.

Även grannlandet Portugal har mycket att erbjuda resenärer som är sugna på golf. Det är framförallt den soliga sydkusten av Portugal, Algarve, som lockar. Kusten är 155 kilometer lång, och på den sträckan hittar man inte mindre än 30 olika golfbanor. Precis som i Spanien tillåter klimatet att man spelar golf året runt, vilket gör Algarve till den perfekta tillflyktsorten för svenska golfare på vintern.

Det finns självklart också de som reser till Sverige för att se vad vårt lite kallare och blötare land har att erbjuda i golfväg. Om du bor i närheten av en golfbana, och skulle vilja profitera på det, kan en idé vara att bygga ett attefallshus på tomten och hyra ut det som boende åt besökande golfare. Du hittar attefallshus i många olika modeller på Byggmax.se.

consulting