En liten introduktion till golfens värld

Att man rör på sig i någon form är viktigt för vår hälsa. Man måste låta hjärta, lungor och puls få känna att de lever och att de får arbeta och inte bara befinna sig i nolläge hela tiden. Det finns mängder med olika sätt att röra på sig, från extremsport till enkla promenader. Vill man sätta en liten extra krydda på sina promenader kan man börja spela golf. Golf är en utmärkt motionssport samtidigt som man får möjlighet att träffa nya människor och skapa nya kontakter. Det som samtidigt är så kul med golf är det så kallade handikappsystemet som innebär att man tävlar på handikappbaserade villkor som gör att du som nybörjare har möjlighet att vinna över dina vänner som spelat golf i flera år.

Vad krävs för att spela golf

För att få spela golf på officiella banor krävs ett så kallat grönt kort. Man skulle kunna säga att det motsvarar bilens körkort då man måste avlägga både ett praktiskt och teoretiskt prov för att visa att man kan spelets regler. I tillägg till det gröna kortet krävs det även golfklubbor, golfbollar, golfbag. men även mindre saker som greenlagare och peggar är viktiga delar av en komplett golfutrustning. Man måste även vara medlem i någon av golfklubbarna i Sverige och det medför ofta en medlemsavgift. Vill man sedan spela på andra banor än den man är medlem i, så måste man betala en avgift för det, en så kallad greenfee. Dock har många klubbar samarbeten som gör att man kan spela på andra banor till förmånliga priser.

Golfproffs

Golf är faktiskt en av de sporter i världen där man kan tjäna som mest pengar. Det är få förunnat att nå världstoppen och det krävs mer än att bara gå vanliga klassiska golfrundor då det även handlar mycket om vad man gör utanför golfbanan. Man måste vara fysiskt stark, så vill man bli golfproffs kan det vara bra att införskaffa en träningsbänk så du kan göra dina muskler uthålliga för långa golfrundor. Golf är även en mental sport. Vill man lyckas så gäller det att man har ett starkt psyke. Spelar man några dåliga hål blir man givetvis irriterad och frustrerad på sig själv, men då gäller det att kunna lägga det bakom sig och hela tiden fokusera på nästa slag. Lyckas man inte med den delen så kommer man med största sannolikhet aldrig att komma någonstans inom golfen.

Om du tror att golf kan vara något för dig så bör du absolut kontakta närmaste golfklubb och höra vad de kan erbjuda i form av utbildningar och medlemskap. Det som gör golfen så härlig är att man kan spela oavsett ålder och kön. Därmed kan man börja spela golf även sent i livet.

consulting