Golfbagar

Ska du börja spela golf har du en del inköp att göra framöver. Man kan tro och tycka att det ska räcka med några klubbor och några bollar så är det klart, men riktigt så enkelt är det inte. Golf har blivit en otroligt populär sport de senaste åren, och spridit sig i fler åldersgrupper och samhällsklasser än nånsin förut. Det är roligt att det nu är möjligt för de allra flesta att testa på golf då det är ett ypperligt sätt att få motion och samtidigt umgås med vänner eller familj. Eftersom golf är en relativt lugn sport där du promenerar fram på banan kan man hålla på långt upp i ålder. Det som kan sätta gränser är om man har problem i axlar eller armar då svingen kräver rörlighet där.

Vad behöver du för att börja golfa?

Så vad behöver man för att påbörja sin golfkarriär? Till att börja med behöver man golfklubbor som finns i många olika varianter och prisklasser. Material och längd på klubborna är det som är mest avgörande. Det finns bland annat stål och grafitklubbor. Det finns särskilda dam och barnklubbor men det är inget måste att kvinnor och barn måste ha såna klubbor utan det går lika bra att spela med sk. herrklubbor. Utöver klubbor och bollar är det egentligen inget krav att ha mer än det gröna kortet som krävs för att få spela på nån bana men det finns definitivt möjlighet att utöka utrustningen. Du kan till och med göra så att golfbag blir barskåp om du är riktigt golfbiten. Finns många roliga idéer på såna saker när man kanske byter upp sin golfbag mot en ny och inte bara vill kasta den gamla bagen.

Att välja rätt bag

Du kan köpa flera olika varianter av golfbag beroende på vad du behöver. Många unga väljer att ha en bag som de bär på ryggen medan äldre eller barn kanske väljer att ha en bag på en vagn för att enkelt kunna dra den fram på banan. Du kan hitta bagar med billig frakt vid e-handel vilket är viktigt eftersom det är en ganska stor och skrymmande vara som annars kan kosta mycket bara i frakt. Kolla över olika alternativ innan du beställer så att du hittat bästa möjliga pris, även på frakten. Sedan väljer du själv hur mycket du vill avancera ditt golfande i utrustningsväg. Vill du ha speciella kläder och skor och flashiga “mössor” till dina klubbor och kanske en speciell golfkeps som kan ge dig tur i dina möten på banan.

consulting